06-02-09

rotondekunst

UTRECHT -  Een nieuw kunstwerk op een rotonde in Lopik is voor een bedrag van 85.000 euro ingegraven in de grond. Alleen een grote pijl naar beneden verraadt dat er meer is dan gras. De onzichtbare rotondekunst werd vrijdagavond onthuld als eerste in een serie van zestien verschillende kunstwerken van het Rotondelab van de provincie Utrecht.

rotondekunst

Ondernemers van het naastgelegen bedrijventerrein De Copen mochten meedenken over de kunst die de rotonde zou gaan opvrolijken. De 12 ontwerpen van de ondernemers zijn door kunstenaars verguld en in een dichte kist gestopt, aldus een woordvoerster van de provincie. „Je kan de ontwerpen dus niet zien, alleen de verlichte pijl wijst aan dat de vergulde schaalmodellen in de grond zitten.”

De provincie is met het project in Lopik, getiteld 'Het goud van Lopik', erg goedkoop uit, meent de woordvoerster. „Normaal kost een rotondekunstwerk zo'n twee ton en dit kunstwerk is maar 85.000 euro.”

RotondeLab is een uitvinding van de provincie Utrecht. De club wil de ideale rotonde creëren en niet de ruimte gebruiken als een sokkeltje voor een willekeurig kunstwerk, aldus de woordvoerster.

23:19 Gepost door rondje van de zaak | Commentaren (0)